JellyPages.com

woensdag 28 mei 2014

Bosbessentiramisu

Dit recept heb ik een keer bij een bekende grootgrutter gekregen, we zijn er dol op! Het fijne is dat het dankzij de vruchtensap ook geschikt is voor kinderen....

Ingrediƫnten:

-Een bakje mascarpone (250 gram)
-12 lange vingers
-50 gram witte basterdsuiker
-175ml vers sap appel/peer/framboos
-300 gram bosbessen
-250ml slagroom
-Glazen schaal (ongeveer 15x20cm

Bereidingswijze:

Klop de mascarpone samen met de basterdsuiker en 50ml vruchtensap luchtig met een mixer. Doe de helft van dit mengsel in de schaal zodat de bodem goed bedekt is.
Doe de rest van het sap in een (plat) schaaltje of diep bord en wentel de lange vingers erin, leg ze vervolgens naast elkaar op het mascarponemengsel en druk het geheel een beetje aan. Bestrijk het met de rest van het mascarponemengsel en verdeel de bosbessen erover.
Klop de slagroom half stijf en bestrijk het fruit hiermee. Dek nu de schaal af met vershoudfolie en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Vlak voor het serveren kun je het geheel nog garneren met wat bosbessen of een beetje cacaopoeder.

Eet smakelijk!