Gelukkig heb ik nu een kookboek van Todd Wilbur gekregen (Top Secret Restaurant Recipes) waar een recept in staat wat bijna hetzelfde smaakt. Ik wil het graag met jullie delen!
Ingrediënten:
Voor de saus:
-450 gram tomatenblokjes (of ca. 5 tomaten)
-100 ml tomatensaus (passata)
-Een flinke hand basilicum, fijngehakt
-1 scheutje witte wijnazijn
-3 teentjes knoflook, fijngehakt
-120 ml olijfolie
-Zout en peper
Voor de kip en marinade:
-3 kipfilets
-Olijfolie
-Zwarte peper uit de molen
-450ml water
-1 theelepel zout
-1 eetlepel paprikapoeder
-Een flinke scheut Amerikaanse barbecuesaus
Om het gerecht af te maken:
-Spaghettini (= dunner dan "normale" spaghetti)
-Parmezaanse kaas, vers geraspt
-Peterselie, fijngehakt
-Balsamico stroop (crème) (zie foto)
Bereidingswijze:
Meng in een kom alle ingrediënten voor de marinade en snijd de kipfilet in lange repen. Doe de kip bij de marinade en laat dit een uurtje intrekken.
Doe nu alle ingrediënten voor de saus in een pan en meng alles door elkaar (je hoeft dit pas later te verwarmen, dek het af en zet het even weg.
Kook de spaghettini in een grote pan al dente en giet af.
Haal nu de kip uit de marinade en dep het droog met keukenpapier, bestrooi de kip met peper. Zet een grillpan op hoog vuur, doe hier een klein beetje olijfolie in en bak de kip snel gaar. Verwarm onderwijl de saus op een laag vuurtje.
Voeg de spaghettini nu toe aan de tomatensaus en doe er wat parmezaanse kaas bij, meng alles goed door elkaar.
Leg een portie pasta op een bord en leg hier wat repen kipfilet op. Druppel de balsamico stroop rondom en over de pasta en bestrooi het gerecht tenslotte met parmezaanse kaas en peterselie.
Enjoy!