Toen we dit nagerecht een keer gegeten hadden bij T.G.I. Friday's waren we meteen verslaafd.... Helaas staat het nu niet meer op hun menukaart (ook tot groot verdriet van het bedienend personeel) dus moet ik het zelf maar maken! Dit nagerecht is overigens voor 8 personen (of 4 grote eters).
Ingrediƫnten:
- 450 gram bloem
- 4 theelepels bakpoeder
- 150 gram suiker (kristal of basterd)
- 100 gram koude ongezouten roomboter, in blokjes
- 2 eieren
- 250 ml slagroom
- Beetje zout
- 1/2 theelepel vanille-extract
Voor de vulling:
- 500 gram aardbeien
- 50 gram suiker
- Sinaasappelrasp
- Eventueel een beetje aardbeienlikeur
- Vanille-ijs
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Snijd ze vervolgens in vieren en doe ze samen met de suiker en de sinaasappelrasp in een kom, dek goed af en zet even weg.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven een mengkom. Voeg de suiker en een beetje zout toe en roer het even door elkaar, voeg vervolgens de roomboter toe en meng alles met koude handen door elkaar.
Klop nu de helft van de slagroom met de eieren en het vanille-extract en giet dit bij het bloemmengsel. Meng dit door elkaar tot je een samenhangend deeg hebt, als het wat plakkerig aanvoelt is het goed. Niet te lang mengen, dan blijft het lekker luchtig!
Maak nu, met je handen, 8 bollen van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Let wel op dat je genoeg ruimte tussen de bollen houdt want het deeg rijst nog.
Bak de shortcakes 12 tot 15 minuten tot ze gaar zijn, laat ze buiten de oven even afkoelen.
Klop nu de rest van de slagroom. Snijd de shortcakes door en doe er een bol ijs, wat aardbeien en slagroom op. Je kunt ze ook alleen met aardbeien en slagroom eten!
Enjoy!!
P.S. de aardbeienlikeur is uiteraard alleen voor de volwassenen.....
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten