Ingrediënten voor de burgers:
- 500 gram rundergehakt
- 1 rode ui, fijngehakt
- 6 fijngehakte creamcrackers (of paneermeel voor de snelle versie)
- 1 groot ei
- 1 theelepel zeezout
- 1 theelepel zwarte peper
- Een handvol parmezaanse kaas
- Olijfolie
Ingrediënten voor de saus:
- 3 eetlepels mayonaise (ik neem meestal Calve)
- Een beetje tomatenketchup
- Een snufje cayennepeper
- Vers citroensap (ongeveer een 1/4 citroen)
Om de burger te bouwen:
- Hamburgerbroodjes
- 1 krop botersla
- 4 tomaten, in plakjes
- 6 augurken, in plakjes
- Cheddar kaas
Bereidingswijze:
Meng het gehakt met de uitjes, paneermeel, ei, zout, peper en parmezaanse kaas goed door elkaar. Verdeel het vervolgens in 6 ballen en druk deze plat tot ze ongeveer 2 centimeter dik zijn, dek ze af met aluminiumfolie en leg ze minimaal een uur in de koelkast (om stevig te worden). Vervolgens maak je de saus door alle genoemde ingrediënten te mengen, zet deze ook in de koelkast.
Zet nu de overige ingrediënten die op de burger moeten op tafel, het leukste is om zelf je burger samen te stellen!
Doe een klein scheutje olijfolie in een grillpan en zet deze op hoog vuur. Zodra de pan heet is kunnen de burgers erin, bak ze ongeveer 3 minuten per kant. Serveer met patat.
Nu kun je aan tafel, enjoy!
Deze zocht ik! ;) Voor Isabella haar verjaardag voor op de burgerbar! Nu hoef ik je niet te bellen/ appen.
BeantwoordenVerwijderenThanks!!! Dat wordt smullen!!! X Mar