Ingredienten (voor twee personen):
- 4 zachte mais- of meergranen tortillas
- 1 ui
- 3 tomaten
- 1 rode paprika (andere kleuren mogen ook)
- 2 teentjes knoflook
- 1 kipfilet
- Geraspte kaas (oud of belegen)
- Olijfolie
- Zout en Peper
- Citroensap
- Verse koriander
Hoe maak je de quesedillas?
Pico de Gallo:
Snipper de ui fijn, snij de tomaat en rode peper in kleine stukjes. Doe de helft van de ui samen met de tomaat en rode peper in een kom en voeg hier citroensap, zout, peper en een handvol koriander aan toe (ik gebruik meestal een schaar om de koriander klein te maken). Meng dit door elkaar en zet het even apart.
Snijd de paprika in kleine blokjes en de knoflook in kleine stukjes (uitpersen kan ook maar de smaak is sterker als je 'm hakt).
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bestrooi dit met zout en peper.
Verhit olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de kipfilet tot de stukjes gaar zijn, haal deze uit de pan. Bak vervolgens de paprika, overgebleven ui en knoflook tot de ui glazig wordt en voeg de kipfilet en de helft van de Pico de Gallo toe en meng alles goed door elkaar. Zet het vuur op de laagste stand, nu gaan we de tortilla vullen.
Vet een tortilla lichtjes in met wat olijfolie (je kunt het ook op de bodem van de pan uitsmeren met een bakkwastje) en leg deze met de ingevette kant in de pan. Strooi een flinke laag geraspte kaas op de tortilla en verdeel de helft van het kipmengsel hierover, strooi tenslotte ook nog een laag kaas hierop en leg de tweede tortilla erop. Druk deze even zachtjes aan zodat de kaas goed kan gaan hechten.
Bak de tortilla tot de kaas begint te smelten en draai 'm voorzichtig om. Je kunt hiervoor twee spatels of een bord gebruiken. Laat de tortilla nog even kort bakken op niet te hoog vuur.
Als de quesedilla klaar is snijd je deze in punten. Serveer meteen met de rest van de Pico de Gallo, zure room en guacamole.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten