JellyPages.com

maandag 17 maart 2014

Pasta Amatriciana met champignons

Sinds ik dit recept een keer heb gemaakt wil Ron niets anders meer..... En het is bovendien ook nog makkelijk en snel te maken!

Ingrediƫnten (voor 4 personen):

- 150 gram pancetta (italiaans ontbijtspek) in stukjes gesneden
- 1 ui, in stukjes
- 1 rode peper, fijngehakt
- 1 zak pastasaus of 3 blikken tomatenblokjes op sap
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 250 gram champignons, in plakjes
- Scheutje kookroom
- Geraspte (parmezaanse) kaas
- Olijfolie
- Oregano
- 350 gram pasta naar keuze

Bereidingswijze:

Doe wat olijfolie in een braad- of wokpan en bak hierin de panchetta, ui, champignons en rode peper tot alles lichtbruin is. Voeg vervolgens de pastasaus of tomatenblokjes toe (je kunt ook beide doen) en voeg hieraan de knoflook en oregano toe. Laat de saus ongeveer 10 minuten pruttelen en voeg tenslotte nog een scheutje kookroom toe.

Vul een grote pan met water en brengt dit aan de kook. Doe een beetje olijfolie in het water en voeg  de pasta toe, kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de pasta klaar is kun je deze met de saus mengen of apart serveren. Lekker met parmezaanse kaas!

Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten