Dit recept heb ik gevonden in een amerikaans kookboek, we hadden dit nog nooit eerder gegeten dus het was een experiment..... wat heel lekker bleek te zijn!
Ingrediënten:
-4 kipfilets
-3 eieren
-120 gram bloem
-240 gram Panko (Japans broodkruim)
-250 gram geraspte parmezaanse kaas
-Een halve theelepel zout
-Een halve theelepel peper uit de molen
Voor de Lemon Chardonnay Butter sauce:
-60 gram gezouten roomboter
-60ml Chardonnay
-2 eetlepels citroensap
-Een kleine theepel suiker
-Snufje zout
-300ml slag- of kookroom
-Fijngehakte peterselie
Bereidingswijze:
Doe de bloem op de bord, kluts de eieren in een ondiepe schaal of diep bord. Meng de Panko, parmezaanse kaas, zout en peper door elkaar (ook in een ondiepe schaal of diep bord). Haal de kipfilet eerst door de bloem, vervolgens door het ei en druk het dan goed in het Panko-mengsel zodat dit goed hecht aan de filet. Als je alle kip hebt gepaneerd leg je dit even weg, nu gaan we de saus maken.
Smelt de boter op niet te hoog vuur en voeg de Chardonnay toe, laat dit een minuutje borrelen. Roer er vervolgens citroensap, suiker en zout doorheen en voeg tenslotte de room toe. Laat het geheel ca. 12 minuten zachtjes borrelen totdat het mengsel wat dikker is.
Doe nu een laag olie in een koekenpan en bak de kipfilets ca. 4-5 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn.
Serveer de filets en schep er een paar lepels saus op. Bestrooi het tenslotte met wat peterselie. Lekker met knoflook-aardappelpuree en broccoli!
Enjoy!!
Tip: je kunt het gerecht ook serveren met wat zongedroogde tomaatjes, parmezaanse kaas en basilicum. Mocht de saus te dun blijven dan kun je er een lepeltje maïzena doorheen roeren, het wordt dan wat dikker.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten